Artikel

REALISTISK DIALOG FREMMER DET EFFEKTIVE BOLIGSALG

8. september 2022

I 2022 har højere boligrenter, energipriser og tiltagende inflation på få måneder ændret spillereglerne på boligmarkedet. Sælgere har stadig gode muligheder for et godt boligsalg, men den realistiske dialog med ens mægler bliver stadig vigtigere.

 Der er fra januar til august i år i gennemsnit blevet solgt 1.600 boliger på ugebasis. For samme periode sidste år var tallet knap 2.400 boliger om ugen. Det viser dugfriske tal fra Boligsiden, som Ejendomsmæglerfirmaet &LIVING har analyseret.

Selvom der fortsat bliver solgt mange boliger, er det altså nu i et tempo, vi nok bedst kender fra årene før coronapandemien og før det pludselige boom i efterspørgslen fra landets boligkøbere.

Ifølge Helen Falkenberg, der er drifts- og konceptchef hos Ejendomsmæglerfirmaet &LIVING, gør denne ændring i markedet den tætte og løbende dialog mellem sælger og ejendomsmægler ekstra vigtig nu.

-Gode ejendomsmæglere evner at skille sig ud i markedet ved deres evne til den nære opfølgning og den konstante finger på pulsen i det aktuelle boligmarked. I et marked som det nuværende er det ekstra vigtigt at afstemme sine behov og lægge en realistisk linje i forhold til forventninger til boligsalget, påpeger hun.

For ifølge livsstilsmæglerkæden kan der være stor værdi i at lægge den rette salgsstrategi fra start.

-Prisfastsættelsen skal altid ske med afsæt i den aktuelle balance mellem udbud og efterspørgsel i markedet. Men hvis udbudsprisen sættes alt for højt fra start, kan det skubbe værdifuld interesse væk på et tidligt tidspunkt, hvor det er afgørende at skabe interesse om boligen, siger Helen Falkenberg.

Ejendomsmæglerens fornemmeste opgave er at sætte den rette pris, der dels imødekommer sælgers ønsker og dels rammer det rette prisniveau i markedet. Selvfølgelig skal man som sælger gå optimistisk til sit boligsalg, men der ligger også stor værdi i en salgsstrategi med afsæt i et realistisk blik på markedet.

Og som køber er det vigtigt at have de langsigtede briller på, lyder det fra livsstilsmæglerkæden.

-På den korte bane kan der være udsving på boligmarkedet, men set i et langsigtet perspektiv, har historien vist, at det kan betale sig at eje sin egen bolig. Det har aldrig været en økonomisk god investering at bo til leje, siger Helen Falkenberg og tilføjer.

-Alle har behov for et sted at føle sig hjemme, så selvom købet af boligen er en stor økonomisk investering, er det også den vigtigste beslutning for, hvordan og hvor man lever sit liv. Det er en derfor en skam, hvis man udelukkende tænker sit hjem som en økonomisk investering.