Artikel

HALVØ I DET SYDFYNSKE

11. august 2022

Adresse: Knoldsvej 9, Dyreborg, 5600 Faaborg

Er du naturentusiast og betaget af det danske land, så får du svært ved at styre dig, når du hører om dette sted. Men du behøver heller ikke holde igen. Eller se for dig, hvordan du kan studere fugletræk på tæt hold, afholde helt særlige jagter eller bare nyde den ekstraordinære ro. Det hele ligger endda blot ti minutters kørsel fra Faaborg.

...Og ja, du læste rigtigt. Kørsel. For via tangen kan du køre direkte til og fra ejendommen. Den strålende natur suppleres således af en lethed i hverdagen, hvor du kan komme til indkøb og mere til i eksempelvis Dyreborg, Horne eller Faaborg. Har du båd, kan du glide stille rundt i havet omkring din halvø og eventuelt begive dig fra Dyreborg Havn mod Falsled Havn, hvor kroen forkæler smagsløgene.

Vend tilbage til din ekstraordinære oase, hvor ordet frirum knapt synes at slå til. Se frem til badeture på egen strand, der kan kombineres med jagt af fossiler ved skrænterne. Havet kan også udnyttes til fiskeri, og hertil vil hobbyornitologen selvfølgelig blive fristet til at bruge timevis ved sit eget nor, der er et trækplaster for ynglefugle. Du kan se syn såsom 15-20 fiskehejre, der skutter sig i læ langs stengærdet, som var de soldater, eller store flokke af trækfugle mod den blå himmel. Et terræn man sjældent ser andre steder, hvor fremtrædende bakker og dale gør området til en billedskøn naturattraktion.

Halvøens landskab er bakket, hvilket konstant giver nye perspektiver på udsigten rundt om dig, hvor en ny ø dukker op i vuet, når du blot har gået et lille stykke eller vender dig en smule. Dette bliver ikke bare baggrunden for spadsereture, men også et helt ekstraordinært udsyn, mens du dyrker landjorden, hvis dét er drømmen. Det samme kan selvfølgelig siges om jagten med fantastiske muligheder for fasan- og andejagt, når sæsonen tillader det.

Det er næsten svært ikke udelukkende at fokusere på udsigten og landskabet, men det er dog også værd at fremhæve selve landejendommen. Her er stuehuset renoveret i 2015 med blandt andet efterisolering, jordvarmesystem samt fornyelse af tag, vinduer og døre. Der er hertil tre staldbygninger, så drømmer du om værksted, dyrehold eller et atelier, så er mulighederne lige for. Ejendommen har energimærkning B.

Dette er et naturskønt familie sted, hvor hverdagens travlhed kan blive indrammet af en meditativ ro. Denne type ejendom kommer meget sjældent til salg. Grib muligheden nu.

Se mere om den Sydfynske halvø her.