Artikel

BOLIGMARKEDET TAGER HUL PÅ DE TRAVLE FLYTTEMÅNEDER

4. juli 2022

Udover høje temperaturer og dejligt dansk sommervejr er juli, august og september kendt som måneder med stor flytteaktivitet på boligmarkedet. Det forventer vi også vil være tilfældet i år, og vi står klar til at hjælpe danskerne godt videre fra gammel til ny bolig med afsæt i grundig og kvalitetsbevidst rådgivning.

 Selvom boligmarkedet har stabiliseret sig en smule henover første halvår af 2022, kan vi i Ejendomsmæglerfirmaet &Living fortsat melde om god aktivitet fra alle vores forretninger fordelt over hele landet. Og i takt med at sommervarmen og tocifrede temperaturer nærmer sig, stiger også danskernes flyttelyst betragteligt.

-Foråret og sommeren er boligmarkedets højsæsoner, og især juni, juli og august er kendt for stor flytteaktivitet rundt om i landets kommuner. Derfor nærmer vi i disse uger årets travleste tid, hvor mange boliger skiftere ejere. Vi står klar til at hjælpe både sælgere og købere godt og trygt videre på boligmarkedet, lyder det fra drifts- og konceptchef Helen Falkenberg.

I 2021 blev der registreret i alt 950.000 flytninger, hvoraf juni, juli og august alene stod for 268.000 flytninger, hvilket svarer til 28 pct. af alle flytninger sidste år. Det viser data fra Danmarks Statistik, som Ejendomsmæglerfirmaet &Living har analyseret.

Sidste år var et exceptionelt år med op mod en million flytninger. Om samme omfang nås igen i år er vanskeligt at spå om i det nuværende marked, hvor coronavirus og samfundsnedlukninger er erstattet af  stigende renter, højere energipriser og krigen mellem Rusland og Ukraine.

-Vores prognoser peger i retning af en fortsat fin aktivitet på boligmarkedet i 2022, som nok vil være sammenlignelig med boligmarkedets bevægelser i årene forud for udbruddet af coronapandemien, siger Helen Falkenberg.