Arkitektur

10 BEVARINGSVÆRDIGE BOLIGER, DER ER RENOVERET MED BRAVOUR

13. august 2019

1
Af: Ida Pedersen / foto: Christina Kayser Onsgaard og Andreas Mikkel Hansen

Det kræver ekstra stor respekt og viden at renovere huse med historie. Arkitekten skal have særligt øje for, hvordan man beholder de gamle detaljer, mens man samtidigt renoverer og fornyer, hvor der er behov for det. Her er 10 fine eksempler fra Danske BoligArkitekter på bevaringsværdige boliger.

GENFØDT VILLA FRA 1800-TALLET

Arkitekt Niels Christoffersen har stået for ombygning og restaurering af en nedslidt strandvejsvilla fra slutningen af 1800-tallet. Den bevaringsværdige villa med mange arkitektoniske kvaliteter, og en udsigt ud til Øresund, fremstår i dag som en smuk ramme for en ung families moderne livsstil. Se mere fra boligen hos Danske BoligArkitekter her.

 

 

2

FARUMS ÆLDSTE HUS

Bindingsværkshuset fra 1700-tallet, som er Farums ældste hus, er blevet restaureret af arkitekt Tom Mose Petersen. Boligen er blevet efterisoleret indefra og udskiftning af vinduer og døre er sket med stor respekt for husets oprindelige karakter. Se mere fra boligen hos Danske BoligArkitekter her.

 

3

REN RETRO I BOLIGEN FRA 1955

Arkitekt Pernille Arends har i sit eget arkitekttegnede hjem beholdt boligens originale sjæl og charme. Facade og vinduer er bevaret, mens plantegningen er moderniseret. Indvendigt har Pernille Arends også fokuseret på den oprindelige arkitektur i form af de originale trælofter og genbrugsmøbler, der passer ind i tidsalderen. Se mere fra boligen hos Danske Boligarkitekter her.

 

4

PALÆVILLA MED UDSIGT TIL ROSKILDE FJORD

Den høje sokkel og de sprossede vinduer er klassiske detaljer som er bibeholdt i denne palævilla, tegnet af arkitekt Uffe Topsøe-Jensen. Med respekt for stedets karakter og villaens historie, blev villaen renoveret og udbygget med gamle teknikker og materialer af høj kvalitet. Se mere fra boligen hos Danske BoligArkitekter her.

 

5

SAMMENHÆNG MELLEM TID OG STED

Gulstensvillaen fra 1930'erne i den tidstypiske nordisk funktionelle tradition har fået en omfattende ombygning og tilbygning, tegnet af arkitekt Niels Christoffersen. Velvalgte materialer, såsom mursten, vinduer og tegl, gør at facaden fremstår sammenhængene og i overensstemmelse med tidsalderen, den stammer fra. Se mere fra boligen hos Danske BoligArkitekter her.

 

6

FAMILIEHUS I KLASSISK STIL

Boligejeren havde længe tænkt på at rive huset ned og bygge nyt, men da arkitekt Stig Christensen blev involveret, blev boligejer og arkitekt enige om at renovere og udbygge det eksisterende hus. Huset, der før var mere udefinerbar i stil og udtryk, blev både gjort stilsikkert og større med plads til hele familien. Se mere fra boligen hos Danske BoligArkitekter her.

 

7

TYPEHUS FRA 70'ERNE

Mange ville måske rive 70'er-huset ned eller renovere det til ukendelighed. Efter købet ønskede familien dog heldigvis at opgradere typehuset fra 1974 med respekt for typehusets karakteristika. Med hjælp fra arkitekt Morten Dalsgaard blev der udført en gennemgribende renovering indvendigt og udvendigt, hvor masser af dagslys fungerer som en rød tråd i boligen. Se mere fra boligen hos Danske BoligArkitekter her.

 

8

PRIVAT BOLIG I MENIGHEDSHUSET

Et ganske særligt resultat står ofte tilbage, når arkitekt og boligejer kaster sig ud i at forvandle en tidligere offentlig eller industriel bygning til familiebolig. I menighedshuset, som er 120 år gammelt, har arkitekt Claus Reinholt bevaret flere originale detaljer som det originale murværk, originale døre, den gamle trappe op til balkonen og det oprindelige terrazzogulv. Se mere fra boligen hos Danske BoligArkitekter her.

 

9

VILLA MED UDSIGT TIL SKOV OG SØ

Den store bevaringsværdige villa på 270 m2 har fået sig et ansigtsløft, udført af arkitekt Nanna Bering. Der er lagt stor vægt på både udvendigt og indvendigt at bevare mange af de originale detaljer, såsom de små figurer i facaden, som er væsentlige for, at ejendommen har en høj bevaringsværdi. Fra de store terrassedøre i sydfacaden er der udsigt over sø og skov. Se mere fra boligen hos Danske BoligArkitekter her.

 

10

HYLDEST TIL DEN OPRINDELIGE ARKITEKTUR

I totalrenoveringen af 30'er-villaen har arkitekt Allan Lorenzen genskabt den oprindelige arkitektur med fokus på materialer, håndværkstraditioner og detaljering. En tilføjelse til villaen er de nytænkte uderum med teglbelægning, plantekasser og orangeri opført i samme stil som selve villaen. Se mere fra boligen hos Danske BoligArkitekter her.